Бултроник ЕООД М2М / IoT / INDUSTRY 4.0 СИСТЕМИ, MS AZURE ОБЛАЧНИ УСЛУГИ,
ИНДУСТРИАЛНИ ДИСТАНЦИОННИ РАДИОУПРАВЛЕНИЯ
Продукти
Услуги
Партньори
Търговски представители
Библиотека
Новини

DataRadio
DataRadio
DataRadio

Tyco Electronics M/A-COM представи новата P25IP бързо разставяща сателитна система
Добавена на: 2007.06.12

IWCE, Лас Вегас – 28 Март 2007 – Днес Tyco Electronics M/A-COM*, световно признат лидер в комуникациите за критични мисии представи новата P25IP бързо разставяща сателитна система. Това е първата подобна система в (Land Mobile Radio) LMR индустрията, която дава възможност на потребителите в отдалечените или откъснати райони да установят, координират и поддържат междуоперативно съвместима връзка за глас и данни на ниво критични комуникации. Системата е разработена съвместно с компанията 3Di Technologies от Анаполис, Мериленд, САЩ. Тя се разставя тогава когато нормалните жични, клетъчни и обществени комуникации са логистично недостъпни или тотално разрушени. Бързо разставящата P25IP сателитна система на M/A-COM се доставя в два варианта – едноканална конвенционална или 8-канална транкова конфигурация. И двете версии осигуряват предаване и получаване на висококачествен (Internet Protocol) IP цифров глас и данни с осигурена междуоперативна съвместимост с другите локални P25 мрежи.

„В резултат на това забележително решение военните, органите на сигурността и служителите от обществената безопасност вече няма да бъдат изолирани, когато комуникационната инфраструктура е разрушена или изобщо не съществува. Независимо дали става дума за взвод морски пехотинци в отдалечен преден пост в Близкия Изток или за полицай борещ се на живот и смърт в критичните условия на ураган от 5-та степен, за тях ще бъде осигурена надеждна връзка за критични глас и данни от която се нуждаят” – казва Блейк Найланд, директор мрежови продукти в M/A-COM. „Благодарение на P25IP бързо разставящата сателитна система на M/A-COM военните, органите на сигурността и обществената безопасност ще могат да разчитат на надеждни и сигурни радио комуникации независимо от условията в които са поставени да действат. Това ще позволи да се повиши нивото на координация и сътрудничество между многобройните ресурси по време на често хаотичните извънредни ситуации. Това пък е решаващо за успеха на участниците на полето от военните, органите на сигурността, реда и обществената безопасност.”

„3Di има натрупан интензивен опит и успех в проектирането и инсталирането на сателитен интернет и (Voice over IP) VoIP телефония в отдалечените райони. Ние имаме над 130 подобни инсталирани системи по целият свят, включително в Ирак и Афганистан. Последните разработки и подобрения на VoIP технология и вече значително по-ниските цени на широколентови услуги от комерсиалните сателитите направиха възможно сътрудничеството между M/A-COM и 3Di за създаването на решение за потребителите на критични LMR комуникации. Това им позволява да бъдат в надеждна връзка помежду си, независимо в какви условия и среда се намират” – казва Дон Бейкър, директор в 3Di. „Уникалното съчетание между задълбочения опит на M/A-COM в областта на P25 стандарта и сходните LMR технологии в тандем с нашият опит в телефонните системи от всякакъв вид и особено сателитната технология ни направи идеалната двойка за създаване на тази забележителна комуникационна система, така необходима в наши дни.”

Типичната инсталация на P25IP бързо разставящата сателитна система на M/A-COM включва три главни елемента: един репитер на местността; геостационарен сателит и една фиксирана наземна станция (телепорт), свързана посредством високоскоростен интернет до фиксиран или подвижен команден и комуникационен център, съдържащ мрежови управляващ сървър (Network Switching Server) NSS и диспечерски конзоли.

Оборудването, което се инсталира на мястото на операцията включва: един преносим P25IP LMR репитер и съпътстващите го допълнителни компоненти към него, портативна “omni-directional” антена, VoIP телефон, VIP конзола, безжична точка за достъп, сателитен модем и самопозиционираща се сателитна система. Всички тези компоненти се съхраняват в здрави контейнери, които ги предпазват от удари и вибрации по време на транспортирането. Системата може да бъде разставена за по-малко от един час и с нея се обезпечават надеждни LMR комуникации на цифров глас и данни от мястото на операциите до отдалеченият телепорт, включително диспечеризиране посредством VIP конзола към потребителите на ръчни и мобилни радиостанции на местността.

Ключов компонент в P25IP бързо разставящата сателитна система на M/A-COM се оказва и NetworkFirst IP-базираната технология, която осигурява междуоперативна съвместимост с други LMR системи. В NetworkFirst системата са обединени универсален аналогов аудио порт и междуоперативен гейтауей (Interoperable Gateway) с IP-базиран гласов суич и мрежови администратор (т.н. Network Switching Center) за свързване на много и разнородни LMR системи в една прозрачна мрежа за комуникиране помежду им без значение на използвания радио протокол, честота или производител на оборудването.

Технологията P25IP на M/A-COM съответства напълно на теснолентовия (12.5 KHz) мандат на Националната Администрация за Комуникации и Информационни Технологии (NTIA) на САЩ и отговаря на политиката на Департамента по Отбрана на САЩ за съвместимост с цифровия P25 стандарт. В P25IP са съчетани предимствата на IP-базираното мрежово-центрирано решение VIDA (Voice, Interoperability, Data & Access) на M/A-COM и отвореният цифров LMR стандарт P25. Получената комбинация се нарича P25IP (или P25 повдигнато на степен IP) и тя предоставя на своите потребители най-доброто от двете съставящи я технологии. P25IP представлява драстичен скок от света на остарелите LMR технологии с „превключване на вериги” към новият свят на технологиите с „превключване на пакети”, даващи несравнимо по-голяма гъвкавост, свобода и универсалност на изградените с тях системи. Освен това P25IP осигурява междуоперативна съвместимост както на ниво мрежи/ системи, така и на ниво въздушен протокол. Всичко това е постигнато благодарение на постиженията на съвременните информационни технологии с които се осигурява по-голяма гъвкавост, мащабируемост и гарантирана съвместимост с бъдещите комуникационни технологии.

Tyco Electronics M/A-COM е водещ доставчик на системи и оборудване за обезпечаване на комуникациите при критични мисии в областта на отбраната, сигурността, обществената безопасност, отбрани сектори от индустрията и обществените услуги. Продуктовото портфолио на компанията обхваща голямо разнообразие от решения – от най-новите IP-базирани PMR системи до традиционните безжични системи които осигуряват на потребителите най-високо ниво на надеждност, междуоперативна съвместимост, мащабируемост и сигурност. M/A-COM е всепризнат лидер и в областите на разработка и производство на (Radio Frequency) RF прибори, микровълнови и милиметрови решения за гражданските безжични телекомуникации, аерокосмическата и военната индустрии. Централният офис на компанията е базиран в Лоувел, Масачузетс, САЩ. M/A-COM има офиси и изнесени производства по целия свят. Повече информация за компанията може да бъде намерена на: www.macom.com or www.macom-wireless.com .

* M/A-COM, Tyco Electronics, OpenSky, EDACS, P25IP, NetworkFirst and VIDA are trademarks. Other Products, logos and Company names mentioned herewith may be trademarks of other respective owners.

M/A-COM, Tyco Electronics, OpenSky, EDACS, P25IP, NetworkFirst и VIDA са запазени търговски марки. Други имена на продукти и компании, също и техните лога споменати тук могат да са запазени марки на други собственици.


Partner
Моля, кликнете тук за
Вашата заявка за
ценова оферта
B2B
тел: ++359 2 426 1660
GSM: ++359 88 910 7200
GSM: ++359 87 7050 795
bultronic@gmail.com
930 - 1830; Пон-Пет
© 2020, Бултроник ЕООД. Всички права запазени.
All published materials in this website in line with Hetronic products including content, documents, photos and any other similar are subject to copyright law. Hence download, print and storage of files from this website is permitted for private purposes exclusively. Any other use requires the explicit approval of HETRONIC Germany. List of references for used graphics: ­HETRONIC Germany.