Бултроник ЕООД М2М / IoT / INDUSTRY 4.0 СИСТЕМИ, MS AZURE ОБЛАЧНИ УСЛУГИ,
ИНДУСТРИАЛНИ ДИСТАНЦИОННИ РАДИОУПРАВЛЕНИЯ
Продукти
Услуги
Партньори
Търговски представители
Библиотека
Новини

DataRadio
DataRadio
DataRadio

Съвместима IP-базирана транкова комуникационна система P25IP на Tyco Electronics – M/A-COM е развърната в Националния Столичен Район*
Добавена на: 2007.06.12

Лоуел, Масачузетс, 10 Октомври 2006 - M/A-COM, Inc. , бизнес подразделение на Tyco Electronics и световен лидер в критичните радио комуникации. Днес официално бе съобщено, че неговата транкова система P25IP и решението му за осигуряване на тотална съвместимост NetworkFirst са напълно инсталирани в Националния Столичен Район (NCR) на САЩ. Съобщението бе направено от Директора по Информационния Мениджмънт на армията (DOIM). Инсталираната LMR система P25IP представлява фаза 1 от NCR Проекта и е предназначена за свързване на повече от 5 хиляди абоната от федералния персонал и около 58 агенции за обществена безопасност във и около NCR окръг.

IP-базираната P25IP транкова система на Tyco Electronics M/A-COM за обслужване на NCR проекта по същество е първата от този тип, напълно разгърната и действаща LMR система на Департамента по отбраната на САЩ (DoD). Предназначена е за обслужване на американската армия. Фаза 1 на NCR има задача да осигури съвместими гласови комуникации от т.н. ниво на критични мисии за връзката с цивилните служби на обществена безопасност от NCR района и неговата околност, включително големият Вашингтон (окръг Колумбия), Мериленд, Вирджиния и форт Хамилтон, щат Ню Йорк.

Фаза 2 на NCR проекта, наречена още Обединен Национален Столичен Район (Joint NCR) ще добави подразделения от военноморския флот на САЩ (Naval District Washington) (NDW), Военноморската Академия, други военноморски бази, също и военновъздушната база Боулинг (U.S. Bolling Air Force Base) и други военновъздушни бази на САЩ към Системата на NCR окръг. Фаза 2 на NCR проекта, която трябва на завърши до края на 2006 ще осигурява голяма територия от САЩ със сигурни криптирани комуникации и ще подпомага осигуряването на широкомащабни операции в NCR окръга и околностите му. Тази Система е една от първите LMR инсталации в DoD на САЩ за едновременно осигуряване на трите основни рода войски – армия, военен флот и авиацията.

Цифровата транкова система P25IP на Tyco Electronics – M/A-COM комбинира въздушния стандарт P25 със силата на IP пакето-превключващата технология за едновременен пренос на глас и данни. Освен това тази IP-базирана система осигурява чрез NetworkFirst технологията съвместими комуникации на глас и данни с всички съществуващи разнородни радио комуникационни системи и мрежи, необходими за осигуряването на всички рутинни и екстрени ситуации. За гарантиране сигурността на комуникациите в Системата се използват най-съвременни алгоритми за криптиране, като последният вариант на федералния стандарт Advanced Encryption Standard (AES), а също и смяна на криптиращия ключ по въздуха чрез т.н. функция OTAR (Over-Тhe-Аir-Rekeying).

”Сред многото присъщи достойнства на новата NCR комуникационна система P25IP е и възможността за добавяне на т.н. „IP gateways” за осигуряване на незабавно, безпроблемно и прозрачно (без намеса на диспечер) 24/7 “On-Line” комуникиране на глас, данни и видео със съществуващото ново и по-старо комуникационно оборудване”, казва Крис Фейзър, менажер федерални продажби на M/A-COM. „Освен това, т.к. NetworkFirst решението използва т.н. COTS (Commercial Off-Тhe-Shelf) стандартни рутери и сървъри за изграждане на своята и на P25IP системна инфраструктура, новата NCR комуникационна система ще има дълъг експлоатационен живот и ниска цена на поддръжка.

Радио комуникационната система P25IP съответства на изискванията на националната администрация за телекомуникации и информация на САЩ (National Telecommunications and Information Administration (NTIA) по отношение на теснолентовия мандат и отговаря на политиката на DoD на САЩ за честотна ефективност чрез използване на цифровият стандарт P25 в теснолентов (12.5kHz) транкови режим. В допълнение Системата предлага не фирмена, а отворена мрежова архитектура и ред предимства по отношение на възможностите за разширение по капацитет и покритие, лесно осъвременяване, а също и за плавна миграция на съществуващото оборудване към бъдещите комуникационни технологии.

„Нашата P25IP система осигурява всички предимства на стандартната транкова система, включително пълна съвместимост с други ползуватели на P25 стандарта, но на по-ниска цена от традиционните транкови опции”, казва Кевин Флеминг, директор продажби на M/A-COM. Уникалната комбинация между P25IP и NetworkFirst предлага най-доброто за федералните потребители. Тя осигурява пълна P25 съвместимост с други производители на P25, а също и безпрецедентна съвместимост (свързаност) със съществуващите радио системи и мрежи работещи на различни честоти и обхвати, въздушни протоколи/ стандарти, цифрови и аналогови, транкови и конвенционални, също и от различни производители. Новата NCR комуникационна система по същество отговаря и на високите аналогичните изисквания за предстоящото изграждането на Националната Федерална Безжична Система на САЩ, наречена още Интегрирана Безжична Мрежа (Integrated Wireless Network (IWN)). Става въпрос за отворена мрежова архитектура, също и за ниска цена за придобиване и поддръжка на Системата през целият й жизнен цикъл. IWN на САЩ е предназначена за обслужването на повече от 20 федерални служби от системата на Националната сигурност и безопасност (Homeland Security (DHS)), департаментите на правосъдието (DоJ) и финансите (Treasury) на САЩ.

Фаза 1 на NCR проект включва покриването на 10 бази на армията, включително Пентагона, форт Билвойр, форт Майер, форт Мак Нейер, форт Хамилтон, форт Дитрик, Армейския медицински център Уолтър Рийд (WRAMC) и форт Хил. Служещите в последния вече имаха възможност да тестват възможностите на P25IP система по време на проведеният през 2005 година скаутски събор в техния район. Тогава те помагаха за осигуряване с надеждни и гъвкави комуникации сигурността на повече от 100 хиляди посетители на събора. P25IP системата на M/A-COM поддържа успешни комуникации през цялото време на събитието, като е осигурила над 25 хиляди надеждни разговори.

Tyco Electronics M/A-COM е водещ доставчик на системи и оборудване за обезпечаване на комуникациите при критични мисии в областта на отбраната, сигурността, обществената безопасност, отбрани сектори от индустрията и обществените услуги. Продуктовото портфолио на компанията обхваща голямо разнообразие от решения – от най-новите IP-базирани PMR системи до традиционните безжични системи които осигуряват на потребителите най-високо ниво на надеждност, междуоперативна съвместимост, мащабируемост и сигурност. M/A-COM е всепризнат лидер и в областите на разработка и производство на (Radio Frequency) RF прибори, микровълнови и милиметрови решения за гражданските безжични телекомуникации, аерокосмическата и военната индустрии. Централният офис на компанията е базиран в Лоувел, Масачузетс, САЩ. M/A-COM има офиси и изнесени производства по целия свят. Повече информация за компанията може да бъде намерена на: www.macom.com or www.macom-wireless.com .

* M/A-COM, Tyco Electronics, OpenSky, EDACS, P25IP, NetworkFirst and VIDA are trademarks. Other Products, logos and Company names mentioned herewith may be trademarks of other respective owners.

M/A-COM, Tyco Electronics, OpenSky, EDACS, P25IP, NetworkFirst и VIDA са запазени търговски марки. Други имена на продукти и компании, също и техните лога споменати тук могат да са запазени марки на други собственици.


Partner
Моля, кликнете тук за
Вашата заявка за
ценова оферта
B2B
тел: ++359 2 426 1660
GSM: ++359 88 910 7200
GSM: ++359 87 7050 795
bultronic@gmail.com
930 - 1830; Пон-Пет
© 2020, Бултроник ЕООД. Всички права запазени.
All published materials in this website in line with Hetronic products including content, documents, photos and any other similar are subject to copyright law. Hence download, print and storage of files from this website is permitted for private purposes exclusively. Any other use requires the explicit approval of HETRONIC Germany. List of references for used graphics: ­HETRONIC Germany.